Tastings (Dutch)

Beantobar.be organiseert chocolade tastings, zodat ook u kunt ervaren hoe echte chocolade kan smaken.

treed binnen in de wondere wereld van de origine chocolades, gemaakt van de beste kwaliteit cacao uit wondere gebieden zoals Venezuela, Ecuador, Grenada, Brazilië, Dominicaanse Republiek, Madagascar, Vietnam,...

Ervaar het verschil in smaak door de stijlverschillen tussen chocolademakers uit USA, Ecuador, UK, Frankrijk, Hongarije, Vietnam, Zwitserland, Brazilië,...

En vooral, ontdek de smaken die jou het meest liggen: donkere aardse smaken, fruittonen, kruidige en florale aromas. In chocolades variërende van 70 tot 100% cacao!

We nemen je mee op ontdekkingsreis doorheen de regio's of we concentreren ons op repen gemaakt door verschillende chocolademakers uit cacao uit één specifiek gebied.

Een tasting duurt gemiddeld 2 uur.

Introductie in origine chocolade

Deze tastings komt het best tot hun recht voor een groep van 10 tot 15 personen. Dit kan zowel op een locatie door u gekozen, als een ruimte ter beschikking gesteld door ons. Per sessie, in een losse sfeer, proeven en bespreken we een 7-tal chocolades. Per chocolade wordt er duiding gegeven en bespreken we de ervaringen van de deelnemers.

Prijs: € 25/persoon

Speciale tastings

Indien gewenst, stellen wij voor u een thema tasting op, waarbij we ons focussen op een specifiek onderwerp. Bijvoorbeeld: Criollo cacao, Chocolades van Madagascar cacao, 100% cacao repen, een selectie repen van één chocolademaker, ...

Deze tasting wordt in samenspraak met de gastheer/vrouw samengesteld.

Prijs: op aanvraag

Privé tastings

Proeverijen voor een kleinere groep - van 2 tot 6 mensen behoren tot de mogelijkheden. Het karakter van de tasting is nog informeler dan in groep en we focussen ons verder op de ervaringen van de deelnemers. Samen met de gastheer/vrouw wordt de tasting opgesteld.

Prijs: op aanvraag

Wat dien ik te voorzien?

Eerst en vooral voldoende zitplaatsen voor de deelnemers. Qua ruimte worden er geen speciale eisen gesteld, al gebeurt het proeven best in een ruimte waar geen sterke geuren aanwezig zijn.

Voorzien water en een stukje brood voor elke deelnemer, zodat we tussen twee chocolades door de smaken in de mond kunnen neutraliseren.

Verder kunt u zich ontspannen en genieten, wij zorgen voor de rest.

Foto's: Copyright André De Grauwe 2015