Waar vind ik het? (Dutch)

Deze pagina geeft een overzicht van winkels waar u de origine repen van bean-to-bar chocolade makers kunt kopen. Het betreft zowel echte winkels als webshops. Per verkooppunt volgt er een korte beschrijving, waardoor deze pagina continu zal evolueren. Beantobar.be is volledig onafhankelijk en heeft op geen enkele manier banden met deze shops. U kan ons ook steeds uw shop voorstellen op info@beantobar.be

Alle afbeeldingen zijn screenshots waarvan het auteursrecht volledig van de desbetreffende shop is.

Hilde Devolder

Hilde Devolder is een gepassioneerde Gentse chocolatier. In haar fijne winkel met achterliggend atelier, tovert Hilde schitterende chocolade creaties tevoorschijn. Pralines en chocoladefiguren vormen het hart van haar zaak. Maar uiteraard kan een mooie collectie bean to bar chocolades niet ontbreken in haar paradijs voor chocoladeliefhebbers. Ze nemen een prominente plaats in de zaak in en zijn via de etalage te bewonderen. Je trekt best wat tijd uit om het hele gamma te ontdekken. Hilde staat je steeds bij met haar kennis en passie voor het product.

kkbtb20161120-1Kom regelmatig terug, want elke keer is er wel iets nieuws te ontdekken. Zo vind je nu Dick Taylor, Rózsavölgyi Csokoládé, Gorgia Ramon, Raaka, Akesson, Antidote en nog vele anderen in de winkel.

Website: https://www.facebook.com/hildedevolderchocolatier/

Adres: Hilde Devolder – Burgstraat 43 – 9000 Gent


Patisserie Vercruysse

Geert Vercruysse is al jaar en dag een felle verdediger van echte chocolade. Naast zijn fantastische collectie pralines en fijne patisserie, biedt hij in zijn zaak in Kortrijk ook een ruim assortiment aan bean to bar chocolades aan. Geert roeit in tegen de stroom en is trots op zijn eigenzinnigheid. Hij maakt er een punt van om andere producten aan te bieden dan wat “mainstream” is. Zijn mooie zaak is zeker een bezoek waard.

Copyright: whydowelovechocolate.wordpress.com

De collectie veranderd voortdurend. Merken als Letterpress Chocolate, Dick Taylor, Taza, Acali, Potomac zijn enkele voorbeelden uit het uitgebreide gamma. Met Coup De Chocolat verdeelt hij ook de repen van de nieuwste Belgische bean to bar chocolademaker.

website: http://www.patisserievercruysse.be/

Adres: Patisserie Vercruysse – Doorniksewijk 115-117 – 8500 Kortrijk

Bean2bar2you.be

Belgische webshop uit Brussel – www.bean2bar2you.be

Deze shop wordt gerund door de van oorsprong Duitse Björn Becker en zijn Russische echtgenote Julia Mikerova. Naast de shop geven ze ook korte, inventieve “after lunch” en “after work” tasting sessies op maandag in het centrum van Brussel.

BTBB2B2Y160131-1

Bean2bar2you biedt een mooie collectie aan merken en repen aan. Starten doen ze met de zeer prijsinteressante collecties van Zotter en Jordi’s om over te gaan naar exclusievere merken zoals Duffy’s en Omnom. De aangeboden origines zijn mooi verspreid over de hele wereld, met producten uit Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Azië. Bijzonder leuk is dat ze ook verschillende moeilijker te vinden merken zoals Amedei, Blanxart, Jordi’s, Belyzium en Omnom verdelen, zonder de klassiekers zoals Akkeson’s, Marou of Pacari te vergeten.

BTBB2B2Y160131-2

BTBB2B2Y160131-3

Naast een volledige line up van chocolade repen, kun je ook meer informatie vinden over de verschillende merken, met foto’s, geografische ligging, visie, info, verkochte producten etc.

En als kers op de taart kun je je repen rechtstreeks aan huis laten leveren door een bijzonder eco-vriendelijke fietskoerierdienst. Tenminste als je in de Brusselse regio woont.

Update: Sinds kort heeft het duo achter Bean2Bar2you ook een echte winkel. Je vind hun zaak Mike&Becky in de Brugmanlaan 243 in Ukkel. Naast hun collectie bars kun je hier ook koffie en chocoladedranken verkrijgen. Neusje van de zalm? Mike&Becky produceert hun eigen chocolade voor de dranken!

Website: http://www.bean2bar2you.be/

Adres: Mike&Becky – Brugmanlaan 243 – 1180 Ukkel

Reen.be

Belgische webshop gestart in December 2015 – www.reen.be.

Origine chocolade repen vormen een perfecte aanvulling op het bestaande assortiment van pralines en macarons die Reen reeds produceerde.  De winkel is gevestigd in Meerbeek, maar de producten worden ook via de webshop verkocht.

BTBReen151227-1

De webshop is bijzonder overzichtelijk en uitnodigend. Het aangeboden gamma bevat een zeer mooie collectie merken, van gevestigde namen zoals Marou en Akesson’s tot de nieuwere producenten zoals Georgia Ramon en Cacaosuyo. Ik was bijzonder aangenaam verrast ook minder vlot verkrijgbare merken zoals het Franse A. Morin op de lijst terug te vinden. Elk merk heeft een aparte pagina waar de beschikbare repen getoond worden met bijhorende info over de prijs, origine, cacao percentage en cacao variëteit.

De repen kunnen rechtstreeks online aangekocht worden en nationaal en internationaal verstuurd. Goede chocolade kopen was nog nooit zo eenvoudig!

BTBReen151227-2

BTBReen151227-3

Trots op het groeiende aantal Belgische bean to bar chocolademakers, verdeeld Reen nu ook de repen van Chocolatoa. Hun Costa Rica bar werd reeds bekroond met een International Chocolate Award.

Waar wacht u nog op?

Website: http://reen.be/

Adres: Reen Sweets & Treats – Schoonaardestraat 56 – 3078 Meerbeek

Rob’s Gourmet Market

Een supermarkt volledig in het teken van gastronomie. Van exclusieve wijnen, over thee, een verfijnde slagerij en vis afdeling, tot patisserie, kaas, groenten en fruit. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vind al de topproducten die je zo
ekt onder één dak. Een bezoek aan deze winkel is een feest voor alle zintuigen. Uiteraard kan ook fijne chocolade niet ontbreken.

screen-shot-2013-10-02-at-11-49-23
Copyright: Rob’s Gourmet Market

In de chocolade collectie: Pralus, Cluizel en Belgische producenten zoals Benoit Nihant en Pierre Marcolini.

website: http://www.rob-brussels.be/

Adres: Rob’s Gourmet Market – Boulevard de la Woluwe 128 – 1150 Brussel